Szigetvári Vár

Szigetvári Vár

Novemberi fények a Szigetvári Vár - Szulejmán szultánról elnevezett dzsámijában

2015. november 14. - Szigetvári Vár

Nem először foglalkozunk bejegyzésben a várbeli dzsámi fényjátékával. A maga nemében egyedülálló, mégis világviszonylatban a fényre, csillagászati jelenségekre tájolt "nagy" szakrális épületek sorába tartozónak véljük a Szulejmán szultánról elnevezett várbeli dzsámit. A fényjelenség mögött bizonyítottan csillagászatilag tájolt, tudatosan így megtervezett épület sok talányt tartogat a jelenséggel foglalkozó kutatóknak. A téma komplex, megértéséhez szűkségesek természettudományos alapok, emellett társadalomtudományokban való jártasság.   

Bővebben a háttérről ismeretterjesztő jelleggel az alábbi linken olvashat az érdeklődő: http://www.szigetvarivar.blogspot.hu/2015/11/a-szigetvari-szulejman-szultan-dzsami.html

fenyek2015-01.jpg

Lebedy János

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szigetvarivar.blog.hu/api/trackback/id/tr768077496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása